Här i Ayrhire spelades en av världens mest prestigefyllda tävlingar The Open för första gången 1860. Regionen har så många härliga banor att upptäcka. De legendariska golfbanorna ligger som ett pärlband längs med kusten. Kolla gärna in filmerna och låt dig inspireras!

NY HEMSIDA!

Turnberry Ailsa

Ailsabanan har värd för The Open fyra gånger och har länge rankats som en av världens mest spektakulära banor. Det är en links bana som efter sin omfattande renovering där Trump som nu äger anläggningen satsat enormt mycket pengar i banan har nått fulländning! Banan smälter helt naturligt in i det kustnära landskapet, böljande sandvallar bildar naturliga väggar kring de pedantiskt skötta fairwaysen
Fakta
Turnberry King Bruce

Turnberry King Robert the Bruce

King Robert the Bruce är linksgolf när den är som bäst; ondulerade greener, böljande mellan sandynorna längs med havskusten. Banan bjuder på spektakulär vyer över den dramatiska klippiga kustlinjen, slottruiner och fyren. Flertalet av hålen kantas även av de ogenomträngliga törnebuskarna så det gäller att hålla sig på fairway!
Fakta
Belleisle

Belleisle

Belleisle, ritad av James Braid 1927, är en utmanande parkbana med genuin karaktär belägen i Belleisle Park. Förmodligen är det en av de bästa kommunala banorna i Skottland, bara St Andrews och Carnoustie anses bättre. Det är bara två par-4-hål som är under 380 meter. Många tourspelare spelar gärna den här banan före British Open.
Fakta

Prestwick St Nicholas

Golfklubben grundades 1851. Här finns massor av golfhistoria, bl a vann legendaren Harry Vardon 1898 en tävling i konkurrens med Ben Sayers och James Braid. Det är traditionell linksbanan, vackert belägen med vyer mot Ailsa Craig i söder och ön Arran i väst. Hålen är relativt smala och med havet några meter från banan är vinden mer eller mindre alltid med i spelet.
Fakta
Prestwick Golf

Prestwick GC

Prestwick Golf Club grundades 1851 och ligger intill Royal Troon längs Ayrshire kusten. Det var här 1860 där The Open spelades första gången med bara en handfull deltagare. Totalt har här spelats 24 Open Championships (den sista i 1925). Det är en genuin, utmanande linksbana som ger en känsla av hur golfen ursprunglien spelades. Det är en bana som utmanar dig som golfare som det 11: e hålet "Carrick". Det är ett tufft par 3, som mäter 213 meter från mästerskaps tee med Firth of Clyde till höger och en ofta en stark motvind som gör det svårt att nå greenen som omges av djupa bunkrar. .
Fakta

Irvine Golf Club

Det här är en genuin traditionell linksbana som grundades 1887 och en av Skottlands dolda pärlor. Den ligger belägen vid havet, med härliga vyer mot Ayrshire kusten och ön Arran i bakgrunden. Det är en utmanande och lång bana där varje hål har sin egen unika karaktär. Den utmanar golfaren med snäva fairways som kantas av en tuff ruff av törne och ljung, en del blinda hål, snabba greener och välplacerade bunkrar. Irvine är en av fyra banor i området som används som slut kvalbana till ” The Open Championship”.
Fakta

Dundonald Golf Club

Dundonald ligger, liksom många andra banor i detta område, längs med Ayrshire järnvägen. Banan var klar så sent som 2004 och ägs av Loch Lomond. Det är den välkände Kyle Phillips som har designat denna nya linksbana. På klubben blir man alltid väl omhändertagen.
Fakta

Kilmarnock (Barassie)

Gäster välkomna vardagar och helg. En linksbana som andas golftradition då den grundades redan 1887. Banan används som kvalbana till British Open. Anläggningen, med dess 27-hål, har allt man kan begära av en klassisk skotsk linksbana med stora ondulerade greener, djupa bunkrar och doglegs.
Fakta

Glasgow Gailes

Klubben är den nionde äldsta i världen grundad redan 1787. Banan används som kvalbana till British Open. Banan har ondulerade fairways kantad av en hel del ljung och törne samt fina greener. Glasgow Gailes är en golfklubb fylld av golfhistoria, och som traditionen bjuder förväntas en proper klädsel på banan och i klubbhuset.
Fakta
Western gailes

Western Gailes

Klubben bildades 1897 den ligger lite norr om Prestwick, 10 minuter från Trooon. Banan räknas som en av Skottlands bästa linksbanor och är en dold pärla! Vinden kommer normalt sett alltid från sydväst eller nordväst, vilket man alltid måste ta med i beräkning. Här får man verkligen testa sina färdigheter i att spela riktig linksgolf.
Fakta
Lochgreen

Lochgreen

Utmanande variationsrik linksbana. Vissa par 4-hål mäter över 380 m med bunkrar och ruff som ger extra svårigheter. Det är en kommunal golfbana där några hål löper parallellt med Royal Troon Portland Course. Lochgreen har varit kvalbana till British Open. Banan delar klubbhus med Darley och Fullarton.
Fakta

Royal Troon Old

Legendariska Old Course, har skapats och formats av naturen under sekler. Banan ligger bland böljande stranddynor och vinden påverkar därför spelet en hel del. Här lever de hundraåriga golftraditionerna kvar, vilket innebär att kvinnor ej är tillåtna i klubbhuset. Banan har varit värd för Open Championship vid nio tillfällen.
Fakta
Royal Troon Portland

Royal Troon Portland

Portland Course trevlig linksbana där damgolfare fick spela. Den har liknande karaktär som Old Course med de böljande faiways, allt format av naturen. Ruffen med de täta törnesnåren.
Fakta
Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta