Golf i Prestwick

Här i Ayrhire spelades en av världens mest prestigefyllda tävlingar The Open för första gången 1860. Regionen har så många härliga banor att upptäcka. De legendariska golfbanorna ligger som ett pärlband längs med kusten. Kolla gärna in filmerna och låt dig inspireras!
Golfguide Skottland
Golfguide Skottland

Turnberry Ailsa

Turnberry Ailsa är mbetraktad som en av världens bästa golfbanor och rankas på topp 20 listan i världen! Det är en historisk golfbana som måste upplevas på plats.
Turnberry Kintyre

Turnberry Kintyre

Kintyre är linksgolf när den är som bäst; ondulerade greener, fantastiska fairways och magnifika hål längs med havskusten. Flertalet av hålen kantas även av de ogenomträngliga törnebuskarna så det gäller att hålla sig på fairway!
Belleisle

Belleisle

Belleisle, ritad av James Braid 1927, är en utmanande parkbana med genuin karaktär belägen i Belleisle Park. Förmodligen är det en av de bästa kommunala banorna i Skottland, bara St Andrews och Carnoustie anses bättre. Det är bara två par-4-hål som är under 380 meter. Många tourspelare spelar gärna den här banan före British Open.

Dundonald Golf Club

Dundonald ligger, liksom många andra banor i detta område, längs med Ayrshire järnvägen. Banan var klar så sent som 2004 och ägs av Loch Lomond. Det är den välkände Kyle Phillips som har designat denna nya linksbana. På klubben blir man alltid väl omhändertagen.

Kilmarnock (Barassie)

Gäster välkomna vardagar och helg. En linksbana som andas golftradition då den grundades redan 1887. Banan används som kvalbana till British Open. Anläggningen, med dess 27-hål, har allt man kan begära av en klassisk skotsk linksbana med stora ondulerade greener, djupa bunkrar och doglegs.
Western gailes

Western Gailes

Klubben bildades 1897 den ligger lite norr om Prestwick. Banan räknas som en av Skottlands bästa linksbanor. Vinden kommer normalt sett alltid från sydväst eller nordväst, vilket man alltid måste ta med i beräkning. Här får man verkligen testa sina färdigheter i att spela riktig linksgolf.
Lochgreen

Lochgreen

Utmanande variationsrik linksbana. Vissa par 4-hål mäter över 380 m med bunkrar och ruff som ger extra svårigheter. Det är en kommunal golfbana där några hål löper parallellt med Royal Troon Portland Course. Lochgreen har varit kvalbana till British Open. Banan delar klubbhus med Darley och Fullarton.

Royal Troon

Legendariska Old Course, har skapats och formats av naturen under sekler. Banan ligger bland böljande stranddynor och vinden påverkar därför spelet en hel del. Här lever de hundraåriga golftraditionerna kvar, vilket innebär att kvinnor ej är tillåtna i klubbhuset.