Golf i Carnoustie
Här i Carnoustie har golf spelats sedan 1502, Sir Robert Maule som var Earl of Panmure var ute och "exercising at the gouffe". I hela 40 år så marknadsförde han det här ursprungliga golfandet från Panmure, Carnoustie och Montrose.
Det är ett koncentrerat område som rymmer riktiga links pärlor vara Carnoustie Championship anses vara en av världens mest utmanande banor!

NY HEMSIDA!

Carnoustie Championship

Golf har spelats på Carnoustie i över 400 år. Old Tom Morris och James Braid har varit betydelsefulla arkitekter av banans layout. Banan har en fantastiskt finish och är känd som en av de tuffaste banorna i världen. Den kräver långa drives och har en ruff som är tjock och nästan ogenomtränglig.
Fakta
Carnoustie Buddon Links

Carnoustie Buddon Links

Buddon Links är en relativt ny bana, öppnades för spel 1979. Så som man förväntar sig med tanke på dess placering är det bra exempel på links golf. Även om den är lite kortare bana kräver den precision och kontroll på slagen. Det är ett bra komplement till Championship banan.
Fakta

Montrose

Det här är världens 5: e äldsta golfbanan och firade nyligen 450 år! Tanken är nästan svindlande. Det är en av de allra finaste linksbanor på Skottlands östkust och används som slutkval banan till The Open Championship (när det hölls på Carnoustie) både 1999 och 2007. Mycket av spelutmaningen är vädret, havsbrisen kan göra banan riktigt tuff.
Fakta
Montrose Medal

Monifieth Medal

Banan används som slutkval banan till The Open. Den har en klassisk Inland Links karaktär. Så som de flesta av links banorna så påverkas spelet av väderförhållandena.
Fakta
Panmure

Panmure

Etablerad redan 1845, är Panmure Golf Club en av de äldsta golfklubbarna i världen och med ett av de finaste klubbhusen som bara måste upplevas på plats. Även denna banan används som sista kvalbana när Open hålls i Carnoustie. Panmure av även golflegendaren Ben Hogans favorittillhåll när han tränade för de stora tävlingarna.
Fakta
Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta