Golf i Porto
Porto belägen en dryg timme norr om Lissabon är inte en ny golfdestination även om den för oss skandinaver är rätt oupptäckt. Den första banan, Oporto skapades redan 1890 av engelsmännen som var bosatta i Porto som var syselsatta i Porto och vinproduktionen. NY HEMSIDA!

Amarante

Amarante golfbana är belägen i Quinta da Deveza regionen i ett mycket naturskönt landskap med spektakulära vyer över Serra do Marao och Abobora bergen. Det är en kuperad bana som ligger 600 m över havet. Banan erbjuder 18 utmanande hål med en hel del svårigheter.
Fakta

Estela

En underbar linksbana som sträcker sig 3 km längs med Atlant kusten. Banan håller en mycket hög klass och här har Portuguese Open spelats flertal gånger. Banan har Bermuda gräs på fairways och Penncross på greenerna. Från back tee är banan 6 300 m lång. Fairways går mellan korridorer av mjukt böljande sanddynor. Vinden påverkar spelet i högdrag som det ska på en riktig linksbana. Efter rundan kan du njuta av riktigt god mat i klubbhuset med en strålande utsikt över banan och havet.
Fakta
Oporto Golf

Oporto Golf Club

Klubbens historia sträcker tillbaka ända till 1890 talet och är en av de allra äldsta banorna i kontintala Europa. Banan grundades av engelsmännen som handlade med Porto vinerna. Ursrpungligen var det en sluten klubb endast för engelsmän. Det är en klubb med mycket historia och här är platsen för världens äldsta ännu pågående golftävling, den årliga Skeffington Cup. Det här är en klassiks linksbana, ursprungliga 9 hål från 1900 talet som sedan utökades till 18 hål 1934. 1978 fick banan en ny layout och en driving range.
Fakta
Axis Golf

Axis Ponte de Lima

Man spelar i en grönskade oas, ett vackert landskap med vyer mot bergen. Det är en omväxlande och rätt kuperade bana med en hel vattenhinder. Banan är något tuff att gå så en golfbil kan rekommenderas.
Fakta

Vidago Palace Golf

Det här är en mästerskapbana som lever upp till USGA kriterier. Det är mycket fin och uppvuxen parkbana där man har lagt mycket omsorg till detaljarna på banan. Den är utmanande och omväxlande att spela med upphöjda greener, strategiskt placerade bunkrar och vattenhinder. 17 hålet, kallas Eagles´s Nest som är banan högsta punkt varifrån man har en spektakulär vy över det vackra lanskapet. Här finns en 340 m lång drivning range och bra träningsfaciliteter för närspel.
Fakta
Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta