Golf i Algarve
Algarve var relativt otillgängligt för turister innan Faro öppnade sin flygplats 1965. Vid samma tid grundades Algarves första golfbana, Penine designad Sir Henry Cotton. Därefter kom ett antal banor till främst kring Vilamoura området.
Sedan dröjde det till slutet av 80 talet när man satte spaden i marken på nytt. Nu finns ett 20 tal banor längs med den 16 mil långa kusten.
NY HEMSIDA!

Estoril

Monte Rei Golf & Country Club

Det här är en mycket exklusiv och påkostad 18 håls mästerskapsbana som sträcker sig över 1 000 tunnland oförstörd landsbygd med dramatisk utsikt över Serra do Caldeirão bergen och Atlanten vid östra Algarve. Banan som är en Jack Nicklaus Signature Golf Course rankas som nr 1 i Portugal. Det är en tuff par 72 bana som mäter 6 567 m vit tee, med vatten som kommer på spel på elva av arton hålen.
Fakta
Quinta da Ria

Quinta da Ria

Det är en relativt flack bana med utsikt över Atlanten och angränsande Ria Formosa naturreservatet. Banan har breda fairways och det är lätt att hitta felriktade bollar. Det är en rolig och omväxlande bana som håller en hög kvalitet. Det finns över 100 bunkrar spridda över banan och fem anlagda sjöar som kommer i spel i många av hålen
Fakta
Quinta de Cima

Quinta de Cima

En omväxlande mästerskapsbana som är designad för att hålla europatourtävlingar och andra stora mästerskap. Banan har rad utmaningar som långa fairways, knepiga vattenhindren, smala fairways och massor av bunkrar. Man spelar i en härlig miljö där fairways kantas av urgamla mandel och olivträd. Allt detta ger Quinta de Cima sin karaktär.
Fakta

Quinta do Lago North

Den norra banan är tidigare känd som Ria Formosa Course. Den har två designers William Mitchell och R. Roquemore. Banan karaktäriseras sanden, de typiska för landskapet paraplypinjen, och ruffen som under våren är ruffen täckt med vilda blommor, ljung och ärttörne. Greenerna är snabba. var ursprungligen känd som Ria Banan har fyra långa par-5 hål som behöver långa fairwayslag tillsammans med precison.
Fakta

Quinta do Lago South

Banan har en amerikansk designer som skapat en omväxlande, acker bana. Här har "Portuguese Open" spelats 8 gånerg under åren och banan har dessutom varit värd för flertalet stora professionella och amatörer mästerskap. Det är favoriten hos många tourspelare! Banan gynnar långt slående spelare men kräver även en bra spelstrategi för att få bra slutresultat. En trevlig upplevelse för spelare på alla nivåer.
Fakta

Quinta do Lago, Laranjal

Quinta do Lago Laranjal vann den fina utmärkelsen " Best Golf Course" vid Portuguese Travel Awards 2011. Det är den tredje av Quinta do Lagos utmärkta banor. Det här är en riktigt mästerskapsbana, som både har långa och smala fariways. Här finns en hel del utmaningar som många vattenhinder och bunkrar. Greenerna är snabba och ondulerade som kräver en hel del koncentration.
Fakta

Vale do Lobo Ocean

Banan har böljande fairways som löper parallellt med ett naturreservat strax intill strandkanten. De första hålen är lätt kuperade, omgivna av tallar med havsutsikt från flera hål. De sista nio hålen kännetecknas av fantastisk havsutsikt, med några hål nästan sträcker sig ner till stranden.
Fakta

Vale do Lobo Royal

Banan har böljande fairways som ligger bland tallar och vackra sjöar omgivna av vilda blommor. Det mest berömda hålet på banan är nog den gröna ön på 9 an och 16 hålet med som nog är det mest fotade hålet. och har blivit en symbol för golf i Algarve. Jarmo Sandelin sa att " Mitt favorit hålet är det 16: e på Royal, som måste vara en av de mest utmanande slag i världen om vinden är emot. "
Fakta

Old Course Vilamoura

Banan är en av de äldsta i regionen och mest kända. Den går även under namnet "Grande Dame". Banan slingrar under imponerande tallar genom mjukt böljande fairways. Under de senaste åren har man byggt ett nytt klubbhus och angränsande puttinggreen. Det här är en av de banor i Portugal som alltid kommer att stanna i minnet hos besökande golfare!
Fakta

Millennium Vilamoura

Det är en trevlig och variationsrik parkbana där breda och generösa fairways blandas med några riktigt smala som kräver precision. Vissa av hålen har fairways som omges av pinjeträd och några hål är öppnare där vinden blir att räkna med i spelet.
Fakta

Laguna Vilamoura

Banan ligger utmed den låglänta kustnära terrängen och har en linkskaraktär vilket skiljer sig från de andra Vilamoura banorna. Här finns inte mycket träd däremot ligger spelutmaningen i vattenhinderna, 79 bunkrar och havsbrisen som i höggrad kan påverka spelet. Laguna delar klubbhus med den angränsande Millennium banan.
Fakta

Pinhal Course Vilamoura

Det här är den andra banan som byggdes i Vilamoura. Det är en parkbana med de karatäristiska paraplyformade pinjeträden som kantar de böljande fairways. Det är en välskött och variationsrik bana med flera vattenhinder, dammar och bäckar.
Fakta

Vila Sol

Den engelska arkitekten har behållit den ursprungliga karaktären i landskapet när han designade hålen. Banan löper genom en något kuperad miljö. Det är en omväxlande och rolig bana att spela som är en utmaning både för hög och låghandikappare.
Fakta

Alto

Banan är något mer utmanande än den verkar på pappret, de flesta greenerna är ​​upphöjda, smala fairways. Det finns en många dog legs som kan vara en riktig utmaning för långtslående spelare om man vill chansa lite. Utan att vara en mästerskapsbana, är Pestana Alto Golf en trevlig semesterbana.
Fakta

Quinta do Gramacho

En utmanande och variationsrik 18-hålsbana belägen i Carvoeiro. Det öppen parkbana med en del uppvuxna träd och anlagda vattenhinder som kräver en genomtänkt spelstrategi. Man har designat banan att det finns 27 greener och ett stort urval av tees som gör att det är en ny upplevelse varje gång man spelar Gramacho.
Fakta
Silves

Silves

Banan är belägen nära Silves stad, vid foten av Monchique-berget. Det är en trevlig bana som börjar med ett rätt utmanade hål som omges av vattenhinder. Det är en banan som passar alla golfare. De flesta hål erbjuder spektakulär utsikt över bergen, palmer och olivlundar.
Fakta

Penina

Penina även kallas Sir Henry Cottons Championship Course är den första banan i Algarve grundad 1966. Penina anläggningen som även har ett lyxigt femstjärnigt hotell och ytterligare två banor liger i ett 360 hektar stort grönskande område. Det är en mogen mästerskapsbanan kantad av höga tallarna och eukalyptusträdena. Sir Henry Cotton har utmanat dig som golfare med en hel del vattenhinder som går tvärs över fairway eller kantar hålen. Vissa hål är riktigt långa och strategiskt placerade fairwaybunkrar.
Fakta
Vale da Pinta

Vale da Pinta

En spännande och utmanande mästerskapbana som ligger i Carvoeiro mellan Albufeira och Portimão. Banan håller en mycket högklass när det gäller underhåll, kondition på greener och fairways. Det är öppen parkbana där de böljande fairways är kantade av uppvuxna fikon, mandel och olivträd, vissa träd är över 600 år gamla!
Fakta

Palmares Golf

Det här är ny spektakulär links bana som redan blivit mycket uppmärksammand och omtalad. Den är otroligt vackert belägen vid Lagos. Designad av Robert Trent Jones. Banan är uppdelad på 3 9 hålsslingor. Banan är designad med tanke på de högsta internationella Tourerna i åtanke samtidigt ska det vara en trevlig golfupplevelse för medlemmar och turister.
Fakta

Espiche golf

Espiche Golf är en utmanande, vacker 18-håls par 72. Banan är inbäddat i ett böljande landskap, helt ostört belägen i ett naturreservat ovanför ett gammalt vattendrag vid Barlavento. Banan är skapad med mycket stor hänsyn till miljö och hållbarhet och det genomsyrar allt. Banan smälter naturligt in i landskapet, man har noga valt grässorter som kräver minimalt med bevattning. Den naturliga vegetationen har bevarats för att upprätthålla ekosystemet och främja en rik variation av vilda djur och växter.
Fakta

Boavista golf

Boavista banan är en lätt kuperad parkbana som har fina vyer över det spektakulära landskap och kristallklara Atlanten, som syns från de flesta hålen. Det här är en bana som är rolig att spela oavsett om man är nyare golfare eller låghandikappare. det finns en del vattenhinder och listigt placerade bunkrar som kräver eftertanke. Fairway kantas av paraply pinje, mandel, fikon, palmer och olivträd.
Fakta

Salgados Golf Club

Det här är en utmanande linksbana belägen vid sanddynorna strax ovanför den milslånga sandstranden Praia Grande. Mycket av banans utmaning ligger i de strategiskt placerade vattenhindrerna. Banans öppna karaktär gör att havsvinden blir något att räkna med.
Fakta

Golfe do Morgado

Banan ligger brevid Alamos banan, mycket vackert inbäddad i bergen i det här mycket lugna området på Algarve kusten. Den här lite kuperade parkbanan som har fem par 5, nio par 4: s och fyra par 3: s. Förutom dess längd, har banan imponerande stora greenområden. Det finns en del sjöar och en rad strategiskt placerade bunkrar.
Fakta

Golfe Alamos Golf

Golfbanan ligger naturskönt med hänförande vyer över över Monchique bergen, vattenreservoaren och vingården. Här spelar man i en nästan orörd natur med getter som betar intill banan. Det är en omväxlande bana och är rolig bana att spela. Banan är placerade av norra delen av CS Morgado do Reguengo Resort. Banan skiljer sig på layouten med oregelbundna, smalare fairways än CS Morgado Golf, och varje hål är väl avgränsad med inhemska träd. Greenerna är mindre jämfört med Morgado men mer ondulerade.
Fakta
Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta