Golf i Algarve

Algarve var relativt otillgängligt för tursiter innan Faro öppnade sin flygplats 1965. Vid samma tid grundades Algarves första golfbana, Penine designad Sir Henry Cotton. Därefter kom ett antal banor till främst kring Vilamoura området. Därefter dröjde det till slutet av 80 talet när man satte spaden i marken på nytt. Nu finns ett 20 tal banor längs med den 16 mil långa kusten.
Låt dig inspireras av vår banguide här nedan, kolla in filmerna och välj ut vilka banor du skulle vilja pröva.
Golfguide Algarve
Golfguide Algarve

Quinta do Lago North

Den norra banan är tidigare känd som Ria Formosa Course. Den har två designers William Mitchell och R. Roquemore. Banan karaktäriseras sanden, de typiska för landskapet paraplypinjen, och ruffen som under våren är ruffen täckt med vilda blommor, ljung och ärttörne. Greenerna är snabba. var ursprungligen känd som Ria Banan har fyra långa par-5 hål som behöver långa fairwayslag tillsammans med precison.

Quinta do Lago South

Banan har en amerikansk designer som skapat en omväxlande, acker bana. Här har "Portuguese Open" spelats 8 gånerg under åren och banan har dessutom varit värd för flertalet stora professionella och amatörer mästerskap. Det är favoriten hos många tourspelare! Banan gynnar långt slående spelare men kräver även en bra spelstrategi för att få bra slutresultat. En trevlig upplevelse för spelare på alla nivåer.

Quinta do Lago, Laranjal

Quinta do Lago Laranjal vann den fina utmärkelsen " Best Golf Course" vid Portuguese Travel Awards 2011. Det är den tredje av Quinta do Lagos utmärkta banor. Det här är en riktigt mästerskapsbana, som både har långa och smala fariways. Här finns en hel del utmaningar som många vattenhinder och bunkrar. Greenerna är snabba och ondulerade som kräver en hel del koncentration.

Vale do Lobo Ocean

Banan har böljande fairways som löper parallellt med ett naturreservat strax intill strandkanten. De första hålen är lätt kuperade, omgivna av tallar med havsutsikt från flera hål. De sista nio hålen kännetecknas av fantastisk havsutsikt, med några hål nästan sträcker sig ner till stranden.

Vale do Lobo Royal

Banan har böljande fairways som ligger bland tallar och vackra sjöar omgivna av vilda blommor. Det mest berömda hålet på banan är nog den gröna ön på 9 an och 16 hålet med som nog är det mest fotade hålet. och har blivit en symbol för golf i Algarve. Jarmo Sandelin sa att " Mitt favorit hålet är det 16: e på Royal, som måste vara en av de mest utmanande slag i världen om vinden är emot. "

Vila Sol

Den engelska arkitekten har behållit den ursprungliga karaktären i landskapet när han designade hålen. Banan löper genom en något kuperad miljö. Det är en omväxlande och rolig bana att spela som är en utmaning både för hög och låghandikappare.

Old Course Vilamoura

Banan är en av de äldsta i regionen och mest kända. Den går även under namnet "Grande Dame". Banan slingrar under imponerande tallar genom mjukt böljande fairways. Under de senaste åren har man byggt ett nytt klubbhus och angränsande puttinggreen. Det här är en av de banor i Portugal som alltid kommer att stanna i minnet hos besökande golfare!

Millennium Vilamoura

Det är en trevlig och variationsrik parkbana där breda och generösa fairways blandas med några riktigt smala som kräver precision. Vissa av hålen har fairways som omges av pinjeträd och några hål är öppnare där vinden blir att räkna med i spelet.

Laguna Vilamoura

Banan ligger utmed den låglänta kustnära terrängen och har en linkskaraktär vilket skiljer sig från de andra Vilamoura banorna. Här finns inte mycket träd däremot ligger spelutmaningen i vattenhinderna, 79 bunkrar och havsbrisen som i höggrad kan påverka spelet. Laguna delar klubbhus med den angränsande Millennium banan.

Pinhal Course Vilamoura

Det här är den andra banan som byggdes i Vilamoura. Det är en parkbana med de karatäristiska paraplyformade pinjeträden som kantar de böljande fairways. Det är en välskött och variationsrik bana med flera vattenhinder, dammar och bäckar.

Alto

Banan är något mer utmanande än den verkar på pappret, de flesta greenerna är ​​upphöjda, smala fairways. Det finns en många dog legs som kan vara en riktig utmaning för långtslående spelare om man vill chansa lite. Utan att vara en mästerskapsbana, är Pestana Alto Golf en trevlig semesterbana.

Quinta do Gramacho

En utmanande och variationsrik 18-hålsbana belägen i Carvoeiro. Det öppen parkbana med en del uppvuxna träd och anlagda vattenhinder som kräver en genomtänkt spelstrategi. Man har designat banan att det finns 27 greener och ett stort urval av tees som gör att det är en ny upplevelse varje gång man spelar Gramacho.

Palmares Golf

Det här är ny spektakulär links bana som redan blivit mycket uppmärksammand och omtalad. Den är otroligt vackert belägen vid Lagos. Designad av Robert Trent Jones. Banan är uppdelad på 3 9 hålsslingor. Banan är designad med tanke på de högsta internationella Tourerna i åtanke samtidigt ska det vara en trevlig golfupplevelse för medlemmar och turister.

Salgados Golf Club

Det här är en utmanande linksbana belägen vid sanddynorna strax ovanför den milslånga sandstranden Praia Grande. Mycket av banans utmaning ligger i de strategiskt placerade vattenhindrerna. Banans öppna karaktär gör att havsvinden blir något att räkna med.

Golfe do Morgado

Banan ligger brevid Alamos banan, mycket vackert inbäddad i bergen i det här mycket lugna området på Algarve kusten. Den här lite kuperade parkbanan som har fem par 5, nio par 4: s och fyra par 3: s. Förutom dess längd, har banan imponerande stora greenområden. Det finns en del sjöar och en rad strategiskt placerade bunkrar.

Golfe Alamos Golf

Golfbanan ligger naturskönt med hänförande vyer över över Monchique bergen, vattenreservoaren och vingården. Här spelar man i en nästan orörd natur med getter som betar intill banan. Det är en omväxlande bana och är rolig bana att spela. Banan är placerade av norra delen av CS Morgado do Reguengo Resort. Banan skiljer sig på layouten med oregelbundna, smalare fairways än CS Morgado Golf, och varje hål är väl avgränsad med inhemska träd. Greenerna är mindre jämfört med Morgado men mer ondulerade.