Golf i Polen

Polens första golfbanan öppnade 1938 i Powsina, efter andra världskriget blev golf en förbjuden sport, och ansågs vara en överklass sport. En renässans av golf i Polen har pågått sedan 1980-talet och det Polska Golfförbundet grundades 1993.
Nu finns 60 anslutna golfklubbar varav närmare tjugo 18 - håls anläggningar. Av Polens 38 miljoner invånarna spelar endast ca 3 500 golf.  Även om allt fler golfbanor har tagit form och antalet golfare har ökat tillhör sporten fortfarande överklassen.
Golfguide
Golfguide Polen
Golfguide Polen
SandValley

Sand Valley

Sand Valley är en mästerskapsbana som sträcker över 80 hektar i det pittoreska polska landskapet. Banan har utsetts av Golf World som TOP 200 bana i Europa och varit värd för flera prestigefyllda tävlingar. Banan är en variationsrik inland links med breda fairways, stora waste områden, utmanade snabba greener. Här finns även 6-håls korthåls bana,driving range under tak och en stor putting green.

Sierra Golf Club

Det här är en riktigt fin mästerskapsbana med en brittisk parkkaraktär med en mängd inplanterade träd, prydnadsbuskar och blommor. Banan har många vattenhinder och smart placerde fairwaybunkrarna som fångar upp ogenomtänkta slag från tee. Klubben arbetar mycket målmedvetet och konsekent på att ha en bana i toppskick året under hela golfsäsongen. Fairways,teeboxar och greener är noga underhållna.
Här finns bra träningsmöjligheter meddrivingrange under tak, putt- och chippområde.
Postolow

Postolow Golf Club

Banan ligger mycket vackert och ligger i ett spännande landskap. Det här är en variationsrik mästerskapsbana med en bra layout.

Krakow Valley Golf & Country Club

En mästerskapsbana som ligger på en yta av 160 hektar. Amerikanen Ronald Fream designade banan enligt alla de krav som ställs för att kunna hålla i internationella tävlingar. De breda och böljande faiwaysen är omgiven av en tät skog där sneda slag kan bli förödande. Det finns flera tee avstånd som välkomnar både nybörjare och avancerade spelare.
Sobinie

Sobienie Królewskie Golf & Country Club

Golfbanan är designad av den engelska Ford Golf Design Group. Banan har en tydlig engelsk links karaktär. Man ville skapa en banan som redan från början gav ett moget intryck och det målet har uppnåtts. Banan löper genom ett mjukt böljande landskap. Tallar, björkar och ljung och en ruff med tjockt gräs kantar fairways. Banan har några upphöjda greener, inspel kantade av vattenhinder som belönar ett strategiskt spel. Banan är en rolig spelupplevelse för både avancerade spelare och nybörjare.