Golf i Marocko
Kung Hassan II var en riktig golffantast och satte startskottet på den stora utvecklingen av golf i landet. Nu finns här 31 banor men nya kommer hela tiden! Man har tagit in de bästa bandesigners som Gary Player, Jack Nicklaus, och Robert Trent Jones J, och satsar på att får fram riktigt bra banor.
NY HEMSIDA!

Mazagan, The Links

Golfbanan har en klassisk linkskaraktär som sträcker sig längs med stranden, efter konturerna av sanddyner och de naturliga inslagen i området. Golfbanan har utformats med fokus på respekt för miljön, för att bevara sin naturliga karaktär och den underbara havsutsikten.
Det är en relativt lång och utmanande bana med generösa fairways, naturliga sanbunkrar. Mazagan rankas som en av de bästa golfbanorna i Marocko. Här finns även ett fint träningsområde.
Fakta
El Jadida

El Jadida

Banan är belägen längs Atlantkusten vid den charmiga staden El Jadida, norr om Marrakech. Det är en vacker och omväxlande parkbana med breda böljande fairways som slingrar sig igenom en eukalyptusskog. De sista hålen ligger mer öppna mot Atlanten och här kan vinden påverka ditt spel.
Fakta

Palmeraie Country Club Casablanca

PalmGolf Casablanca ligger inbäddad i ett grönskande landskap vid Bouskoura, nära Casablanca. Det är ett skyddat frodigt område där eleganta lyxvillor och golfbanor delar på ett 130 hektar stort område. PalmGolf Bouskoura är en vacker 18-hålsbana, designad av den kanadensiska duoen Nelson & Haworth och Talbot Golf Design Stephane Talbot. Det är en banan som erbjuder intressanta spelutmaningar med 4 sjöar, bunkrar och dammar i spel.
Fakta
Casa Green Golf

Casa Green Golf Club

Casa Green Golf Club är beläget vid Bouskouraskogen nära Casablanca. Banan är en lugn grönskande oas utspridd över ett 92 hektar stort område. Det är en omväxlande Par 72 bana som är designad av den internationellt kände arkitekt Jeremy Pern. Golfbanan går igenom ett mjukt böljande landskap och har breda fairways och en hel del vattenhinder.
Fakta

Palmeraie GC

Det här är en härlig 27 håls bana skapad av legendaren Robert Trent Sr. Banan är anlagd i en av Nordafrikas största oaser strax utanför Marrakech. Man sparade inte på ansträngningarna när man skapade banan, enorma landmassor flyttats runt för att skapa en riktig Trent Jones-bandesign. Palmeraie är en resortbana med breda, böljande fairways som kantas av palmer, strategiskt placerade bunkrar. Doglegs och vattenhinder som ger härliga spelutmaningar.
Fakta
Al Maaden

Al Maaden Golf Resort

 I hjärtat av ett kuperat landskap, som vetter mot Atlasbergen, smälter golfbanan in i en fantastisk miljö med fairways inramade av skog omväxlande med öppna partier. Den världsberömda banarkitekten Kyle Phillips har här skapat en spännande bana som är rolig att spela för alla nivåer av golfare. Det är en variationsrik banan där varje hål har en unik design med vattenhinder, strategiska bunkrar som vaktar upphöjda greener.  
Fakta
Marocko Samanah

Samanah Country Club

Det här är en suverän mästerskapsbana strax utanför Marrakech. Finishen är något exceptionellt, frodiga gröna fairways som sköts minutiöst, greener som parkett golv, importerad sand till de många ökenliknande bunkrarna. Här spelar man i en ökenmiljö utan att störas av någon bebyggelse med Atlasbergen i bakgrunden. Banan använder naturliga element som ruffen och Wasteland är naturliga buskar, blommor och ökensand. Efter rundan bjuder klubbhuset på en också bra upplevelse!
Fakta

Assoufid Golf

Assoufid Golf Club, Marrakech är en av Marockos allra bästa banor. Det är en bana lite utöver det vanliga och erbjuder härlig golfupplevelse för den kräsna golfspelaren. Banan är designad av skotten Niall Camerons går igenom ett unikt naturområde med helt underbara vyer mot Atlasbergen. Det är en påkostad bana som håller absoluta toppskick.
Fakta
Marocko Noria

Noria Golf

L’Oasis de Noria är belägen i strax utanför Marrakech. Det är en mästerskapsbana som går igenom ett varierat landskap med fruktträdgårdar, lavendelmarker, öknen och en oas. Det finns flera utslag att välja så oavsett om du är proffs eller ny golfare blir det här en trevlig upplevelse. Från banan har man fina vyer över de snötäckta Atlasbergen i bakgrunden.
Fakta

Amelkis

Amelkis Golf Club är en utmanande 27-hålsbana belägen vid vid foten av Atlasberget i hjärtat av Marrakech. Cabell B.Robison har skapat en banan som naturligt smälter in i det mjukt böljande landskapet. Han har utmanat spelaren med en omväxlande bana som bjuder på strategist placerade fairway bunkrar, en del blinda utslag, stora greener som vaktas av bunkrar. Då det finns flera teeboxar på varje hål är det en härlig golfupplevesle oavsett spelnivå.
Fakta
Royal Marrakech

Royal Marrakech GC

Det här är den näst äldsta golfbanan i Marcocko, invigdes 1927 av Marrakechs dåvarande pascha Hadj Thami El Glaoui Mezouari. Det är en härlig parkbana inramad av en frodig vegetation. Här vilar en känsla av kolonialhistoria och det är fortfarande en av landets Royal-banor som ägs och drivs av det marockanska kungahuset.
Fakta

Golf de Soleil

Det här är en populär 36 håls parkbana, inbäddad bland höga eucalyptusträd i ett böljande landskap med Atlanten på ena sidan och Atlasbergen på den andra. Golf du Soleil är en resortbana uppdelad på en 18 hålsbana samt två 9 håls slingor. Här finns en hel del vattenhinder som famförallt är i spel på den blå banan. Den röda och gula slingan har en något mer förlåtande utformning men här finns både stora bunkrar och väl ondulerade greener som kan ställa till problem. Förutom de 36 golfhålen finns här ett stort träningsområde.
Fakta

Mogador

Det här är en underbar spelupplevelse! Det här är en oerhört vackert placerad mästerskapsbana med en design som utmanar alla typer av golfare. Här finns breda välskötta fairways och snabba, ondulerade greener som skyddas av stora, men ofta grunda sandbunkrar. Banan ligger utmed kusten, en del i utmaningen är vinden som ofta kan bli rätt stark här i Essaouira. Flera hål har en slående vy över Atlanten, Essaouira och ön Mogador i bakgrunden.

Fakta

Visa Golf Joy Travel resmål på en större karta