Golf för alla sinnen i Italien!
Golf i Italien upplever en renässans i sig. Efter en målmedveten satsning att locka nya gäster än de som redan har upptäckt Italien som turistdestination, växer nya fina banor och golfresorts fram.
Italien är ju har länge varit ett populärt resmål för maten, historian, arkitekturen, kulturen, stränderna, shopping, fotboll ja och så mycket mer!


NY HEMSIDA!

Golfguide
Golf Club Bogogno

Golf Club Bogogno Del Conte

Del Conte är en vacker uppvuxen mästerskapsbana belägen i en flackare dalgång. Banan slingrar sig igenom ett landskap med uppvuxen skog, vattendrag och sjöar. Robert von Hagge har skapat en bana som naturligt smälter in i landskapet. Han testar golfarens färdigheter med strategiskt placerade bunkrar, en tät ruff som sväljer sneda drivar och lite kluriga inspel
Fakta

Golf Club Bogogno Bonora

Bonora course är naturskönt belägen, inbäddat i ett grönskande landskap på den iItalienska landsbyggden. Den löper genom ett kuperat område omgivet av otämjd natur med vattendrag och skogar med vackra vyer mot Alperna. Det är utmanande och relativt lång bana där fler utmaningar möter golfaren som vattenhinder, tät ruff som kantar fairways och strategiskt placerade bunkrar.
Fakta

Club Des Iles Borromees

Banan ligger mycket vackert i en orörd natur på ca 500 meter höjd. Här har man en unik utsikt, klara dagar, kan man se i Milanos skyline av skyskrapor och fyra sjöar, Maggiore, Varese, Monate och Comabbio, förutom hela kedjan av Alperna i kantonen Ticino. Det är en kuperad bana där fairway kantas av mäktiga tallar.
Fakta

La Pinetina Golf

Är belägen vid Parco Pineta i Appiano Gentile. Här är man långt från vägar, buller och daglig stress i ett långt ifrån vägar, Banan ligger oerhört naturskönt i en 70 hektar stor park av uppvuxen skog av tall, björkar ekar och kastanjeträd. En klar dag är Alperna inom synhåll. Det är en omväxlande och trevlig bana med en hel del vattenhinder, greenerna är välskötta och snabba.
Fakta

Franciacorta Golf Club

Banan är belägen i hjärtat av Franciacorta distriktet på 185 m.ö.h. Den öppnade år 1986 vilket och har löpande blivit förbättrad de senaste åren. Här finns 27 utmamande och omväxlande hål. Det här är parkbana som har en fantastisk utsikt över dalen.
Fakta
Castelconturbia

Milano, Castelconturbia

Golf Club Castelconturbia är en 27-håls mästerskapsbana som består av tre 9 håls slingorna "The Chestnuts Course, The Pine Course, The Oaks Course” designade av Robert Trent Jones Sr. Det är en toppklass bana som har rankats bland topp 10 i kontinentala Europa bland de bästa banorna i Italien. Den har varit värd två gånger Italian Open. Banan smälter naturligt in i landskapet med uppvuxna praktfulla träd, åar, små sjöar och dalar vid det vackra 1700 talsslottet Conturbia.
Fakta

Milano, Le Robinie Golf Club

Det här är en spännande och utmanande golfbana, designad av Jack Nicklaus. Det är en uppvuxen, något kuperad parkbanan av mycket högklass.
Det gäller att planera sina slag väl då det ligger strategiskt utplacerade hinder. Det är rätt enkelt att hitta sina bollar även om man skulle slå lite snett.
Fakta
Bergamo Golf Club

Bergamo Golf Club

Banan är belägen i en vacker miljö vid foten av Orobiche Alperna. Efter invigningen av den sista nio hålen 1987, finns här nu 27-hål. Under åren har banan varit värd för flera stora nationella och internationella golftävlingar för både professionella och amatörer.
Fakta

Royal Golf La Bagnaia

Royal Golf La Bagnaia är en av de mest prestigefyllda golfbanorna i Italien. Det är den första toskanska 18-håls golfbanan av Robert Trent Jr. Banan ligger naturskönt med magnifik utsikt över det vackra landskapet och den pittoreska medeltida staden Siena. Det är en omväxlande 18-hålsbana med en Inland links karaktär. Banan smälter naturligt in i landskapet och de rätt breda, böljande fairways kantas av vallar och en rätt tuff ruff. En del i utmaningen är även sjöarna som blir naturliga vattenhinder.
Fakta
Il Pelagone

Il Pelagone Toscana Golf Club

Det är en något kuperad parkbana som ligger inbäddad i ett otroligt vackert landskap och erbjuder fantastiska vyer av den toscanska landskapet, havet och ön Elba på håll. Det är en omväxlande banan där varje hål har sin unika karaktär och utmaning. Det finns en hel del naturliga vattenhinder och utmanande bunkrar. Oavsett om man ny eller erfaren golfspelare är det här en riktigt härlig golfupplevelse!
Fakta
UNA Poggio

Toscana, Golf Club Poggio dei Medici

Är en av de finaste i Italien, byggd enligt USGA standard. Banan har fått många utnämningar som valdes av "Condé Nast Traveller" Den bästa Golf Club", före K Club i Irland och Greebrier i USA. Golfbanan, som i Mugello Valley, skyddad av Apenninerna, erbjuder 5 olika utslagsplatser för ett spännande spel för alla nivåer.
Fakta

Le Fonti Golf Club

Banan är belägen i Sillaro dalen, omgiven av mjukt böljande kullar. Det är en variationsrik banan som uppskattas av både erfarna spelare och nybörjare. I klubbhuset där man kan äta gott efter en trevlig runda golf.
Fakta

Bologna Golf Club

Det här är en av de klassiska italienska golfbanorna som grundades 1959. Den ligger vackert med härliga vyer över det böljande landskapet. Ett flertal stora mästerskap har spelats på banan under årens lopp. Här njuter man lika mycket efter rundan i klubbhsuet där man kan få en god bit mat.
Fakta

Modena Golf Club

Det här är en av de finaste golfbanorna i Italien. Det är en utmanande banan med stora greener djupa bunkrar och strategiska vattenhinder. Italian Open firade sitt 50 års jubileum på banan. Klubbhuset har en bra restaurang där man kan avnjuta en god middag.
Fakta

Rom, Golf Parco de Medici

Fin och utmanande 27 håls parkbana med mycket vatten och strategiska bunkrar. Väldesignade, snabba och lagom ondulerade greener. Den lite kortare 9-hålsbanan, Percorso Rosso, är även den utmanande och rolig att spela.
Fakta

Fioranello Golf Club

Det här är en pittoresk 18 håls parkbana som perfekt smälter in den vackra natursköna miljön bland ruinerna av de romerska akvedukter och den enastående utsikt över Castelli Romani. Banan är relativt kort, utmaningarna ligger i att spela med precision och lite eftertanke. Här finns ett trevligt klubbhus med stor pool, restaurang och bar med utsikt över den romerska landsbygden.
Fakta

Rom Castel Gandolfo

Fin och utmanande 27 håls parkbana med mycket vatten och strategiska bunkrar. Väldesignade, snabba och lagom ondulerade greener. Den lite kortare 9-hålsbanan, Percorso Rosso, är även den utmanande och rolig att spela.
Fakta

Marco Simone

Marco Simone Golf Club, kommande Ryder Cup banan 2022. Banan är ritad av arkitekten Jim Fazio och öppnade i 1989. Den anses vara en av de mest prestigefyllda golfbanorna i Italien. Banan har en utmanande layout där varje hål har sin unika karaktär, smala fairways, sjöar och flera höjdskillnader. Marco Simone GC är uppkallad efter det slott som ligger precis på banan med sitt torn syns från många hål. Från de högsta utslgasplatserna har men en hisnande vy över över omgivningarna och Rom.
Fakta


Visa Golf Joy Travel resmål på en större karta