Golf för alla sinnen i Italien

Golf i Italien upplever en renässans i sig. Efter en målmedveten satsning att locka nya gäster än de som redan har upptäckt Italien som turistdestination, växer nya fina banor och golfresorts fram. Italien är ju har länge varit ett populärt resmål för maten, historian, arkitekturen, kulturen, stränderna, shopping, fotboll ja och så mycket mer! men som golfdestination är Italien relativt oupptäckt.
Golfguide
Golfguide Italien
Golfguide Italien
Golf Club Bogogno

Milano, Golf Club Bogogno

De här två banorna kombinerar teknisk kvalitet, vacker natur och karaktär. " Del Conte" banan är en öppen banan med linkskaraktär. Stora ytor, vattenhinder och en tuff ruff. Den andra banan "Bonora " är en parkbana, den går genom ett kuperat område omgivet av otämjd natur med vattendrag och skogar.

Milano, Le Robinie Golf Club

Det här är en spännande och utmanande golfbana, designad av Jack Nicklaus. Det är en uppvuxen, något kuperad parkbanan av mycket högklass.
Det gäller att planera sina slag väl då det ligger strategiskt utplacerade hinder. Det är rätt enkelt att hitta sina bollar även om man skulle slå lite snett.

Toscana, Golf Club Poggio dei Medici

Är en av de finaste i Italien, byggd enligt USGA standard. Banan har fått många utnämningar som valdes av "Condé Nast Traveller" Den bästa Golf Club", före K Club i Irland och Greebrier i USA. Golfbanan, som i Mugello Valley, skyddad av Apenninerna, erbjuder 5 olika utslagsplatser för ett spännande spel för alla nivåer.

Le Fonti Golf Club

Banan är belägen i Sillaro dalen, omgiven av mjukt böljande kullar. Det är en variationsrik banan som uppskattas av både erfarna spelare och nybörjare. I klubbhuset där man kan äta gott efter en trevlig runda golf.

Bologna Golf Club

Det här är en av de klassiska italienska golfbanorna som grundades 1959. Den ligger vackert med härliga vyer över det böljande landskapet. Ett flertal stora mästerskap har spelats på banan under årens lopp. Här njuter man lika mycket efter rundan i klubbhsuet där man kan få en god bit mat.

Modena Golf Club

Det här är en av de finaste golfbanorna i Italien. Det är en utmanande banan med stora greener djupa bunkrar och strategiska vattenhinder. Italian Open firade sitt 50 års jubileum på banan. Klubbhuset har en bra restaurang där man kan avnjuta en god middag.
Riviera Golf Club

Riviera Golf

Golfbanan slingrar sig längs ett vackert böljande landskap vid Conca floden som sträcker sig upp till Mount Carpegna och San Marino. Riviera Golf öppnade de första 9 hålen för spel spelet 2004, de senare hålen kom till 2010. Det är en variationsrikbana där de äldre hålen som designades av Luigi Rota Caremoli som har en parkkaraktär med uppvuxna träd som omsluter fairways. De senare hålen har mer generösa fairways, öppnare, större greener och fler vattenhinder. Här finns bra träningsområden med putting greener, pitching och chipping område samt stor driving range med belysta utslagsplatser.

Rom, Golf Parco de Medici

Fin och utmanande 27 håls parkbana med mycket vatten och strategiska bunkrar. Väldesignade, snabba och lagom ondulerade greener. Den lite kortare 9-hålsbanan, Percorso Rosso, är även den utmanande och rolig att spela.

Fioranello Golf Club

Det här är en pittoresk 18 håls parkbana som perfekt smälter in den vackra natursköna miljön bland ruinerna av de romerska akvedukter och den enastående utsikt över Castelli Romani. Banan är relativt kort, utmaningarna ligger i att spela med precision och lite eftertanke. Här finns ett trevligt klubbhus med stor pool, restaurang och bar med utsikt över den romerska landsbygden.

Rom Castel Gandolfo

Fin och utmanande 27 håls parkbana med mycket vatten och strategiska bunkrar. Väldesignade, snabba och lagom ondulerade greener. Den lite kortare 9-hålsbanan, Percorso Rosso, är även den utmanande och rolig att spela.

Marco Simone

Marco Simone Golf Club, kommande Ryder Cup banan 2022. Banan är ritad av arkitekten Jim Fazio och öppnade i 1989. Den anses vara en av de mest prestigefyllda golfbanorna i Italien. Banan har en utmanande layout där varje hål har sin unika karaktär, smala fairways, sjöar och flera höjdskillnader. Marco Simone GC är uppkallad efter det slott som ligger precis på banan med sitt torn syns från många hål. Från de högsta utslgasplatserna har men en hisnande vy över över omgivningarna och Rom.