Golf på den gröna ön
Med över 400 banor, är det konstigt att Irland är grönt? Banorna är så variationsrika, på samma golfresa och till samma område kan man spela banor med helt olika karaktär. Som Europas Augusta nämligen Druids Glen där man spelar i Irlands trädgård vid Wicklow, en bit därifrån ligger K Club som varit värd för Ryder Cup.
NY HEMSIDA!

Portmarnock Golf Links

Det här är en av de bästa linksbanorna på Irland. Den är designad av Bernhard Langer. Som många av de kustnära banor som ligger på den väldränerade sanden är Portmanock Links spelbar året om. Banan ligger fantastiskt vackert inne bland de böljande sandynorna som bildar väggar mellan hålen.
Fakta
The Island Golf Club

The Island GC

Banan grundades i början av 1890-talet den jämförs med banor som Ballybunion och Murvagh. Havet omger banan på tre sidor, dock ger de stora sandynorna lä för den ständigt närvarande vinden. Dina golffärdigheter testas verkligen när du i vinden spelar in på greenerna, som tronar högt uppe på sanddynorna.
Fakta
Donabate Golf Club

Donabate

Golfklubben bildades redan 1925. Det är en utmanande 27-håls bana de tre olika slingorsom spelas där hålen blandas med nya och gamla. Det är en uppvuxen parkbana som är relativt flack med många vattenhinder. Man har under de senaste åren byggt om greenerna så att banan ska vara spelbar året om.
Fakta
Corballis Golf Links

Corballis Golf Links

Golfbanan är belägen på samma halvö som den mer kända banan The Island. Banan är en härlig linksbana. Corballis har par 65, med bl.a 8 utmanande par 3 hål för en riktigt trevlig golfupplevelse!
Fakta
Roganstown Golf & Country Club

Roganstown Golf

Den här mästerskapsbanan är en spännande utmaning för golfare på alla nivåer. Banan är designad av den legendariske irländska golfaren Christy O'Connor Jnr. Det är en parkbanan som ligger bland sjöar och böljande kullar, Broadmeadow floden flyter längs med banan och vatten kommer in i bilden på de flesta hålen.
Fakta
St Margarets G & CC

St Margaret's G&CC

Det är en prisvärd mästerskapsbana som har varit värd för flera stora tävlingar. Banan har en parkkaraktär med breda fairways och många vattenhinder som kräver ett strategiskt spel. St Margaret´s håller en hög klass med välskötta fairways och greener.
Fakta
St Annes Golf Club

St Anne´s Golf Club

Klubben bildades 1921. Den ligger belägen i ett naturreservat som skyddas av Unesco på ön Bulls Island precis i utkanten av Dublin. Det är en mycket platt linksbana utan några större sandynor vilket gör att vinden en stor faktor i spelet. Banan är spelbar året om. Här finns ett mycket trevligt klubbhus med fantastisk utsikt över kusten.
Fakta
Malahide Golf Club

Malahide Golf Club

Golfklubben öppnade 1892. Den är belägenvid kusten vid Malahide. Här finns 27 hål som är designade av Eddie Hackett. Banan är en trevlig kombination av park och links. Varje hål har en egen utmaning. Banan kräver ett strategiskt spel och ett noga genomtänkt val av klubba då det finns många doglegs, strategiskt utplacerade vattenhinder och upphöjda greener.
Fakta
Howht Golf Club

Howth

Howth Golf Club ligger på den vackra natursköna halvön Howth och har underbar utsikt över staden Dublin. Banan grundades 1916 och är designad av den berömda golfspelare och naturligtvis arkitekten James Braid. Det är en riktigt trevlig linksbana.
Fakta
Druids Heath

Druids Heath

Druids Heath Championship är mycket vackert belägen där man spelar med en bakgrund av berg, hav och vidsträckta vyer över det böljande irländska landskapet. Pat Ruddy har designad denna härliga bana som har en inlandlinks karaktär med alla de klassiska utmaningarna, djupa bunkrar, tuff ruff och den påtagliga havsbrisen.
Fakta

Druids Glen

Njut av lugnet på Druids Glen, med välmanikurerade trädkantade fairways, historiska sevärdheter, spektakulära vattenhinder. Druids Glen Golf Course har fyra år i rad stått värd för Irish Open och är en fantastisk utmaning för golfare. Pat Ruddy och Tom Craddock har skapat ett mästerverk med många spektakulära hål. Den mest kända kan vara den 12: e, en härlig nedförsbacke par 3 där golfare spelar över den nu berömda blomformationen i form av ett keltiskt kors, men det här är bara ett hål i en klass av klassiker.
Fakta

K Club, Ryder Cup Course

Ryder Cup Course (spelades här 2006) är en av Europas mest spektakulära banor. Banan är ritad av Arnold Palmer och räknas som en av de 3 bästa parkbanorna i Irland. Det är en spännande och utmanande bana i ett parklandskap med fin natur och ståtliga träd som kantar många av hålen. Dessutom finns flera strategiska vattenhinder som tillsammans med snabba greener.
Fakta
K_Club_Smurfit

K Club, Smurfit Course

Ryder Cups systerbana är belägen på den andra sidan av floden Liffey. Här har Arnold Palmer som står bakom även denna bana utformat den som en inland Links. Den smälter in i det böljande landskapet, med höga sandvallar som kantar fairways och gömmer en hel del bunkrar.
Fakta

Royal Portrush Dunluce

Det här är en banan som finns på mångas ”Bucketlist”, bana är rankad som topp 7 i världen. Banan har en särskild plats i Irlands golfhistoria, eftersom det är den enda golfbanan utanför Storbritannien som värd för Open Championship, kommer åter 2019. Det är en krävande bana som namnen på hålen hintar om: "Purgatory", "Giant's Cave", "Himalaya" och "Calamity Corner". Det är en spektakulärt vacker bana inbäddad i de böljande sandynorna med vyer över norra Atlanten med utsikt över Skottland och Donegal och i bakgrunden ser man de fantastiska klippformationer som kallas Giants Causeway.
Fakta
RoyalPortrush

Royal Portrush Valley Links

Valley Course går längs med havet vid Portrush. Den ligger är inbäddad mellan höga sanddynor längs Atlantkusten och den högre belägna mästerskapsbana Dunluce Links. Banan är kortare än Dunluce Links men lika utmanande, med samma täta fairways, böljande fairways och fantastiska greener. Banan har samma fina skick som allt annat här på anrika Royal Portrush Golf Club.
Fakta

Castlerock Golf Club

Castlerock Golf Club är en fantastisk linksbana som ligger i det karga landskapet där banan formats av vind och vatten och naturligt smält in i sanddynorna. Från hålen ser man över den vattnet som skiljer till Portstewart Golf Club.
Fakta
Portstewart

Portstewart Championship Strand Course

Portstewart Golf Club, grundat 1894 och hem till tre fina golfbanor. Mest kända är den vackra Championship Strand Course som har en blandning av gamla och nydesignade hål, "Thistly Hollow, signerade Des Giffin och öppnade 1992. Banan ligger mitt i imponerande, gigantiska sanddyner med panoramautsikt över Lough Foyle- Atlanten till Inishowen-halvön. Det är verkligen en otroligt utmanande och trevlig golfbana.
Fakta
>

Galgorm Castle Golf Club

Galgorm Castle Golf Club, är en vacker 18-håls parkbana som ligger vid ruinerna av McQuillanklanens fort. Banan ramas in av uppvuxna träd och floderna Main och Braid. Galgorm Castle betraktas som en av Nordirlands bästa banor och var värd för Northern Ireland Open 2013 och 2014.
Fakta

Seapoint

Det här är en av de finaste linksbanorna på Irland. Den är belägen med strålande utsikt över Mornebergen och Irländska sjön. Banan har varit värd för irländska PGA Championship och Irish Close Golf Championship. Det är en utmanande lång bana men kan spelas från många olika teeboxar som gör den överkomlig även för lite högre handikapp.
Fakta
Druids Heath

County Louth

County Louth Golf Clubs eller "Baltray" som banan även kallas ligger vid mynningen av floden Boyne. Det är en av de 25 bästa banorna på de brittiska öarna och bland topp 6 på ön. Den nuvarande banan designades 1938 av den berömda Tom Simpson och har uppdaterats och förlängts något av Tom MacKenzie. Det är en härlig klassisk linksbana där varje hål har en unik utmaning.
Fakta

Laytown & Bettystown

Laytown och Bettystown Golf Clubs historia går tillbaka till det sista kvartalet av 1800-talet då golf började spelas vid floden Boynes södra strand. Den här bana traditionell linksbana som vackert smäter in i sandynorna. Här har man en vind från havet som påverkar spelet i varierade grad, smala fairways som kantas av tjock ruff och snabba greener. Hålen är inramade med fantastisk utsikt över Cooley och Morne Mountains och Irländska sjön.
Fakta


Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta