Golf på den gröna ön

Med över 400 banor, är det konstigt att Irland är grönt? Banorna är så variationsrika, på samma golfresa och till samma område kan man spela banor med helt olika karaktär. Som Europas Augusta nämligen Druids Glen där man spelar i Irlands trädgård vid Wicklow, en bit därifrån ligger K Club som varit värd för Ryder Cup.
Längs med kusten hittar man den mytomspunna The European designad av golflegendaren Pat Ruddy.
Golfguide Irland
Golfguide Irland

Portmarnock Golf Links

Det här är en av de bästa linksbanorna på Irland. Den är designad av Bernhard Langer. Som många av de kustnära banor som ligger på den väldränerade sanden är Portmanock Links spelbar året om. Banan ligger fantastiskt vackert inne bland de böljande sandynorna som bildar väggar mellan hålen.
The Island Golf Club

The Island GC

Banan grundades i början av 1890-talet den jämförs med banor som Ballybunion och Murvagh. Havet omger banan på tre sidor, dock ger de stora sandynorna lä för den ständigt närvarande vinden. Dina golffärdigheter testas verkligen när du i vinden spelar in på greenerna, som tronar högt uppe på sanddynorna.
Donabate Golf Club

Donabate

Golfklubben bildades redan 1925. Det är en utmanande 27-håls bana de tre olika slingorsom spelas där hålen blandas med nya och gamla. Det är en uppvuxen parkbana som är relativt flack med många vattenhinder. Man har under de senaste åren byggt om greenerna så att banan ska vara spelbar året om.
Corballis Golf Links

Corballis Golf Links

Golfbanan är belägen på samma halvö som den mer kända banan The Island. Banan är en härlig linksbana. Corballis har par 65, med bl.a 8 utmanande par 3 hål för en riktigt trevlig golfupplevelse!
Roganstown Golf & Country Club

Roganstown Golf

Den här mästerskapsbanan är en spännande utmaning för golfare på alla nivåer. Banan är designad av den legendariske irländska golfaren Christy O'Connor Jnr. Det är en parkbanan som ligger bland sjöar och böljande kullar, Broadmeadow floden flyter längs med banan och vatten kommer in i bilden på de flesta hålen.
St Margarets G & CC

St Margaret's G&CC

Det är en prisvärd mästerskapsbana som har varit värd för flera stora tävlingar. Banan har en parkkaraktär med breda fairways och många vattenhinder som kräver ett strategiskt spel. St Margaret´s håller en hög klass med välskötta fairways och greener.
St Annes Golf Club

St Anne´s Golf Club

Klubben bildades 1921. Den ligger belägen i ett naturreservat som skyddas av Unesco på ön Bulls Island precis i utkanten av Dublin. Det är en mycket platt linksbana utan några större sandynor vilket gör att vinden en stor faktor i spelet. Banan är spelbar året om. Här finns ett mycket trevligt klubbhus med fantastisk utsikt över kusten.
Malahide Golf Club

Malahide Golf Club

Golfklubben öppnade 1892. Den är belägenvid kusten vid Malahide. Här finns 27 hål som är designade av Eddie Hackett. Banan är en trevlig kombination av park och links. Varje hål har en egen utmaning. Banan kräver ett strategiskt spel och ett noga genomtänkt val av klubba då det finns många doglegs, strategiskt utplacerade vattenhinder och upphöjda greener.
Howht Golf Club

Howth

Howth Golf Club ligger på den vackra natursköna halvön Howth och har underbar utsikt över staden Dublin. Banan grundades 1916 och är designad av den berömda golfspelare och naturligtvis arkitekten James Braid. Det är en riktigt trevlig linksbana.
Druids Heath

Druids Heath

Druids Heath öppnade för spel 2003. Den har kallats för "naturens gåvatill golfen" här finns böljande fairways, klippor, sjöar och träd och en vind som i hög grad påverkar spelet på banan.

Druids Glen

Druids Glen är känd som Europas Augusta. 2000/2001 blev banan utnämnd till "European Golf Course of the Year" På Druids Glen har spelats så som Irish Open och Seve Ballasteros Throphy.