Golf i Grekland

Grekland är en destination som länge legat oss nordbor varmt om hjärtat. Här njuter man av det härliga klimatet som lockar med över 300 soldagar om året. Den vackra grekiska övärlden med det turkosfärgade Medelhavet bjuder på bad, historiskt intressanta platser, vackra naturupplevelser och inte minst härliga golfupplevelser.
Golfguide Grekland
Golfguide Grekland

The Dunes Course

Den tidigare Ryder Cup kaptenen och vinnaren av US Masters Bernhard Langer designade, i samarbete med European Golf Design, den första 18-hålsbanan - The Dunes Course. Banan som öppnades våren 2010 är härligt placerad och utformad av karaktären i landskapet. Böljande fairways tar sig fram längs den typiskt grekiska naturen med oliv-och citrusodlingar. Flera hål går längs en liten flod som slingrar sig genom området, och närheten till havet är slående. Banan uppskattas av golfare på alla nivåer. Fairway är bred och det kan vara bra om vinden har lust att lägga sig i spelet… På några utslag har du slående utsikt över Medelhavet.
Bay Course

Bay Course

Under 2011 öppnades den andra banan på Costa Navarino – The Bay Course. Designer var ingen mindre än Robert Trent Jones Jr. Banan är belägen i en bukt nära den pittoreska byn Pylos, ca 7 km från hotellet, med två kilometer sandstrand i väster. Den som går ut och spelar en sen runda får garanterat uppleva en magisk solnedgång. The Bay Course är lite kortare än The Dunes men bedöms som något mer teknisk och premierar ofta den som planerar sitt spel lite mer.