England - Kent


Golfguide
Golfguide
Golfguide
Princes Golf Club

Princes

Prince Golf Club är belägen i en idyllisk kustnära miljö där man får ett vänligt bemötande. Det här är en klassisk links bana med tre fantastiska 9 håls slingor som löper längs den vackra sydöstra kusten. De är riktigt utmanande, speciellt om vinden blåser in från havet. Greenerna är alltid snabba som skyddas av djupa bunkrar.
Royal St George

Royal St Georges

Klubben har en lång och framstående golf historia, grundad redan 1887. Banan är en av Englands finaste linksbanor, och har varit värd för The Open Championship fjorton gånger senast 2011 när irländaren Darren Clarke lyfte The Claret Jug. Banan karaktäriseras av böljande fairways och snabba greener och de djupa bunkrarna. Royal St Georges är en utmaning även för den bästa av golfare och ett minne för livet.

Royal Cinque Ports

Royal Cinque Ports

Royal Cinque Ports Golf Club är en klassisk linksbana som rankas riktigt högt i England. Klubben har varit värd för många mästerskap, bland annat två Opens 1909 och 1920 och fyra final kval till Open. Både James Braid och Sir Guy Campbell har satt sina avtryck på banan. Banan uppfatts som riktigt utmanande där vinden framförallt på de sista håken utgör enstor del av svårigheterna. De smala fairwaysen kantas av en tät tuff ruff och snabba greener.
Här finns bra träningsfaciliteter, inklusive en driving range, putting green, chipping green och pitching greener.
Fakta
Littlestone

Littlestone

Det här är en unik links klubb med två banor. The Championship Links & The Warren och Little GC. Banorna går längs med naturliga böljande Links marker mellan den berömda Romney Marsh & Engelska kanalen i sydöstra hörnet av Kent. Den hör delen av England har ett unikt mikroklimat som gör den till en av de torraste platserna i Storbritannien. Littlestone räkans bland topp 100 banor i England och en av de bästa linksbanor i hela Storbritannien och Irland. Den grundades 1888, har det stått värd för många stora mästerskap och har en lång och framstående historia. Klubben är återigen med rätta stolt över att det valdes som en sista kvalificerande bana för 2011 Open Championship.