Englands Golf Coast

Englands Golf Coast är hem för 12 av de finaste golf banor i Storbritannien. Med inte mindre än 7 banor finns med i de "Top 100 banorna i Storbritannien och Irland" koncentrationen av championship golf finns inom Englands Golf Coast saknar motstycke.

Det finns 3 Open Championship banor Royal Birkdale, Royal Liverpool och Royal Lytham & St. Annes har värd The Open imponerande 32 gånger sedan 1897

Golfguide
Golfguide

Hillside Golf Club

Allmänt betraktas Hillside som den bästa brittiska golfbana som inte har haft Open Championship ännu. Banan ligger ett stenkast från Royal Birkdale och liknar på många sätt sin granne. Utrundan domineras av järnvägen som löper parallellt med öppningshålet. De sista 9 hålen gjordes om på 60-talet och bland dessa finns en rad hål som dröjer sig kvar i minnet långt efter besöket. Hillside har varit värd för flera stora mästerskap.

Southport & Ainsdale Golf Club

Klubben har varit värd för två Ryder Cup matcher, 1933 och 1937. Det här är en av James Braids storslagna skapelser, en genuin linksbana, placerad bland sanddynerna på nordvästra kusten. Här finner man en traditionell känsla av en genuin linksbana som man kanske bara finner på de brittiska öarna.

Hesketh

Det här är den äldsta golfklubben i Southport, belägen bland sandynor i den norra änden av ett känt naturreservat. Banan är en blandning av links och parkbana. Banan karaktäriseras av de höga sanddynerna som ramar in de mjukt böljande fairwaysen. Hesketh regelbundet som kvalbana till The Open.

West Lancashire

Det här är en mycket populär linkbana som även används som slutkvalbanan till The Open. Det är en lång och omväxlande mästerskapsbana där utmaningarna varierar kraftigt beroende på väder och vind.