England är hem för 12 av de finaste golf banor i Storbritannien. Med inte mindre än 7 banor finns med i de "Top 100 banorna i Storbritannien och Irland" koncentrationen av championship golf finns inom Englands Golf Coast saknar motstycke.

Det finns 3 Open Championship banor Royal Birkdale, Royal Liverpool och Royal Lytham & St. Annes har värd The Open imponerande 32 gånger sedan 1897

NY HEMSIDA!

Hillside Golf Club

Allmänt betraktas Hillside som den bästa brittiska golfbana som inte har haft Open Championship ännu. Banan ligger ett stenkast från Royal Birkdale och liknar på många sätt sin granne. Utrundan domineras av järnvägen som löper parallellt med öppningshålet. De sista 9 hålen gjordes om på 60-talet och bland dessa finns en rad hål som dröjer sig kvar i minnet långt efter besöket. Hillside har varit värd för flera stora mästerskap.
Fakta

Southport & Ainsdale Golf Club

Klubben har varit värd för två Ryder Cup matcher, 1933 och 1937. Det här är en av James Braids storslagna skapelser, en genuin linksbana, placerad bland sanddynerna på nordvästra kusten. Här finner man en traditionell känsla av en genuin linksbana som man kanske bara finner på de brittiska öarna.
Fakta

Hesketh

Det här är den äldsta golfklubben i Southport, belägen bland sandynor i den norra änden av ett känt naturreservat. Banan är en blandning av links och parkbana. Banan karaktäriseras av de höga sanddynerna som ramar in de mjukt böljande fairwaysen. Hesketh regelbundet som kvalbana till The Open.
Fakta

West Lancashire

Det här är en mycket populär linkbana som även används som slutkvalbanan till The Open. Det är en lång och omväxlande mästerskapsbana där utmaningarna varierar kraftigt beroende på väder och vind.
Fakta
Formbyhall

Formby Hall

Det här är en av de nyaste banorna på Englands golfkust men har redan fått ett fint renommé. The Old Course är en pittoresk parkbana som håller en hög kvalitet. Banan har en hel del vattenhider och välplacerade bunkrar.
Fakta

Formby Golf Club

Flera kända banarkitekter som; W Park, J Braid, Hawtree & Taylor, D Steel, Pennick & Partners har varit med i banans utformning. Det är en klassisk brittisk linksbana, där hålen går omväxlande bland sanddyner och tallskog. Det gäller att hålla sig på de välskötta fairwaysen och inte ta en avstickare ut i den sega ljungen och täta strandgräset som kantar banan.
Fakta

Royal Birkdale

Royal Birkdale är belägen vid Southports vackra kustlinje. Banan har vait värd för The Open Championships hela 10 gånger. Klubben bildades 1889, Kung George VIs regering tilldelade endast en kunglig stuatus och det var 1951 till Birkdale. Banan anses vara den finaste Open Championship-banorna och har rankats nr 1 i Storbritannien.
Fakta

Royal Liverpool

Royal Liverpool, ofta känd som Hoylake, är en klassisk linkbana grundade redan 1869. Under sin långa historia har banan stått värd för elva The Opens. Det är en riktig ikonbana som går igenom ett mjukt böljande landskap vid Dee’s stränder med walisiska kullarna i bakgrunden. Under de senaste åren varsamt uppdaterats till en modern mästerskapsbana av Donald Steel.
Fakta

Formby Hall

Det här är en mycket populär linkbana som även används serskapsbana där utmaningarna varierar kraftigt beroende på väder och vind.
Fakta
Princes Golf Club

Princes

Prince Golf Club är belägen i en idyllisk kustnära miljö där man får ett vänligt bemötande. Det här är en klassisk links bana med tre fantastiska 9 håls slingor som löper längs den vackra sydöstra kusten. De är riktigt utmanande, speciellt om vinden blåser in från havet. Greenerna är alltid snabba som skyddas av djupa bunkrar.
Fakta

Foreland

North Foreland är par 71 mästerskapsbana som används som kval bana till The Open. Banan ligger mycket vackert belägen på de vita klipporna på den pittoreska Kent-kusten där den engelska kanalen blir Nordsjön. Golfbanan grundades 1903 ursprungligen som en 9-håls golfbana, Fowler och Simpson skapade ytterligare 9 hål till en 18 hålsbana som öppnade 1912.
Fakta
Royal St George

Royal St Georges

Klubben har en lång och framstående golf historia, grundad redan 1887. Banan är en av Englands finaste linksbanor, och har varit värd för The Open Championship fjorton gånger senast 2011 när irländaren Darren Clarke lyfte The Claret Jug. Banan karaktäriseras av böljande fairways och snabba greener och de djupa bunkrarna. Royal St Georges är en utmaning även för den bästa av golfare och ett minne för livet.

Fakta
Royal Cinque Ports

Royal Cinque Ports

Royal Cinque Ports Golf Club är en klassisk linksbana som rankas riktigt högt i England. Klubben har varit värd för många mästerskap, bland annat två Opens 1909 och 1920 och fyra final kval till Open. Både James Braid och Sir Guy Campbell har satt sina avtryck på banan. Banan uppfatts som riktigt utmanande där vinden framförallt på de sista håken utgör enstor del av svårigheterna. De smala fairwaysen kantas av en tät tuff ruff och snabba greener.
Här finns bra träningsfaciliteter, inklusive en driving range, putting green, chipping green och pitching greener.
Fakta
Littlestone

Littlestone

Det här är en unik links klubb med två banor. The Championship Links & The Warren och Little GC. Banorna går längs med naturliga böljande Links marker mellan den berömda Romney Marsh & Engelska kanalen i sydöstra hörnet av Kent. Den hör delen av England har ett unikt mikroklimat som gör den till en av de torraste platserna i Storbritannien. Littlestone räkans bland topp 100 banor i England och en av de bästa linksbanor i hela Storbritannien och Irland. Den grundades 1888, har det stått värd för många stora mästerskap och har en lång och framstående historia. Klubben är återigen med rätta stolt över att det valdes som en sista kvalificerande bana för 2011 Open Championship.
Fakta
Belfry Derby

Belfry The Derby

The Derby erbjuder golfare en riktigt utmaning. Med strategiskt placerade bunkrar, flertalet vattenhinder och väl utformade "risk and reward" hål, är The Derby perfekt för golfare på alla nivåer. Banan kräver noggrannhet redan från 1:a tee för att inte tala om bra val av klubba och intelligent bollplacering.
Fakta
Belfry Brabazon

Belfry Barbazone

Det här en mytomspunnen golfbana där Ryder Cup spelats fyra gånger mer än någon annan plats i världen. Banan är genomsyrad av Rydercup historia, med majestätiska fairways och släta greener har många världsberömda scener och några av golfens mest spännande dramer har utspelat sig. Brabazons farofyllda bunkrar och sjöar har testat några av de största spelarna inklusive Ballesteros, Woods och Faldo. The Brabazon är designad av Dave Thomas och Peter Allis.
Fakta
Belfry PGA

Belfry PGA National

Med sin inlandlinks karaktär, presenterar denna golfbana en unik utmaning tack vare hårdare och snabbare fairways, vidöppna ondulerade greener och djupa bunkrar, ända upp till 4,57 meter i höjd. PGA National har snabbt blivit en av de bästa golfbanorna i England och har stått som värd för två European Tour tävlingar. Banan är erkänd av PGA som en världsklass bana och den enda PGA märkta i England, detta gör PGA National till ett måste för golfare som njuter av kreativitet och de utmanande slag som krävs vid linksgolf.
Fakta

Twenty ten Course

Med Ryder Cup lanserade Celtic Manor och The Twenty Ten Course till världens golfelite. Banan som skapades enbart för att vara värd för Ryder Cup 2010 är en mycket utmanande med långa varierande hål som är gjord för att passa matchspel och på många av hålen har man olika alternativ. Vatten är i spel på 9 av de 18 hålen. Med ett par på 71 och en längd på 7 008 m från vit tee, bjuder den på en riktig utmaning. Banan håller en hög kvalité med välmanikyrade fairways och snabba greener.
Fakta
CelticManor Montgomerie

Montgomerie

En härlig linksbanan designad av Colin Montgomerie med böljande fairways, klassiska pot bunkrar. Från tee har man spännande utslag där man även har fina vyer över de vackra omgivningarna över Uskvalley. Det gäller att ha en viss längd att nå över dalgångar. Utmanande inspel till de upphöjda greener.
Fakta
Roman

Roman Road

Roman Road är en vacker, mogen mästerskapsbana och den äldsta av Celtic Manors tre banor. Banan en de få banorna i Storbritannien som är designade av Robert Trent Jones Senior rankas som den bästa inlandsbanan i Wales och används för prestigefyllda Europatour tävlingar. Banan är inramad av uppvuxna träd, små bäckar och även romerska vägar korsar fairway som gett banan dess namn.
Fakta

Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta