Golf i Danmark

Danmark har närmare 200 golfbanor som bjuder på stor variation och med olika svårighetsgrad. Oavsett handikapp har golfen i Danmark mycket att erbjuda. Från de kustnära banorna i ett sanddynlandskap till vackra park och lummiga skogsbanor, men också många öppna banor där de kuperade omgivningarna bjuder på vackra utsikter.
Välkommen att upptäcka din golfpärla.
Golfguide Danmark
Golfguide Danmark
Backtee Himmerland

Backtee Course

Det här är en påkostad mästerskapsbana byggd för European Tour. Banan är vackert belägen i karakteristiska landskapet och det finns gott om utrymme mellan hålen, vilket skapar en underbar naturupplevelse. Banan passar alla typer av spelare då man kan välja mellan 5 olika tees. Mycket av spelutmaningen ligger i de strategiskt placerade bunkrarna
Garia Himmerland

Garia Course

Garia Course är den äldsta av Himmerlands banor. Det är en vacker uppvuxen parkbanan med naturliga vattenhinder. Trots att den är lite kortare, par 69 kräver det ett strategiskt spel inte minst utmanande inspel mot de ondulerade greenerna.
Gilleleje

Gilleleje

Gilleleje golfklubb grundades 1970. Det är en härlig golfbana med en hel del vattenhinder, utmanande bunkrar och stora greener. Det är en blandning av öppna hål och hål som omges av skog. På Gilleleje golfklubb finns klubbhus och restaurang.
Hornbaeck GK

Hornbaeck GK

Banan ligger i ett vackert något kuperat landskap med sjöar, böljande åsar, åar och skog. Det är en naturskön och utmanande bana som är en av de längsta i Danmark.
Helsingör GK

Helsingörs GK

Strax utanför Helsingör ligger denna härliga golfbana. Den grundades redan 1927 och är en av Danmarks äldsta golfklubbar och av många ansedd som en av de bästa i Danmark. Det är en lätt kuperad parkbana som är inramad av uppvuxen skog och strand. Varje hål har sin egen karaktär och har sina egna utmaningar.
Simons Golf

Simons GK

Simons golfbana är betraktad som en av de bästa i Norden. Här finns 27 hål. Man har investerat i det bästa tänkbara dräneringssystemet som möjliggör spel på banan med sommargreener och tees hela året.
Trelleborg

Trelleborg GK

Det är en mycket påkostad golfanläggning där man anar stora planer inför framtiden. Man har investerat i det bästa dräneringssystemet vilket möjliggör spel på sommargreener året om. En framtida mästerskapsbana med linkskaraktär som ligger i ett böljande landskap.
Korörs GK

Korsör GK

Banan ligger naturskönt i en kuperad terräng med skog och sjöar i utkanten av gamla Tårnborg Park i anslutning till Grand Park Hotel. Från ett antal hål har man en fin utsikt över Korsör och havet. Banan erbjuder ett varierat spel som efter ett par enkla inledningshål bjuder på en hel del utmaningar.
Falster

Falster GK

En välhållen, välskött skogsbana med breda fairways, stora bokskogar och sjöar. Här finns inga störande element – bara lugn. Banan rankas som en av Danmarks 10 bästa golfbanor.
Stroströmmen GK

Storströmmens GK

Banan som grundades 1969 ligger i ett naturskönt område i utkanten av Nyköbing Falster. Det är en omväxlande bana som ligger i en kuperad terräng gränsande till skog längs hela banan.
Marielyst GK

Marielyst GK

Golfbanan som grundades 1996 ligger beläget på södra delen av Falster. Banan har en blandning av både något öppna hål samt hål med skogskaraktär. Det är en relativt flack bana med en trevlig layout. Här finns en hel del naturliga vattenhinder.
Maribo Sø

Maribo Sø

Golfbanan ligger i ett naturskönt något kuperat område bara 2 km från centrum. Flera av hålen går längs med den vackra Maribo Søndersø.
Vestlollands GK

Halsted Kloster GK

Det här är en trevlig och omväxlande parkbana där fairways kantas av uppvuxna träd. Här ingår heldags greenfee
Skjoldneasholm

Skjoldnaesholm GK Old Course

Med många stora sjöar, naturliga hinder, och mer än 50 bunkrar. Trent Jon Jr Course är inte bara en av Danmarks vackraste banor utan också en av de mest utmanande. Old Course är en mer kuperad bana som är omringad av skog och i ett med naturen. Det finns både smala och breda fairways, samt greener på låg och hög höjd. Oftast så går spelarna på dessa banor, men det finns även golfbil att hyra.